Zoektocht nieuwe voorzitter

Ben jij onze nieuwe voorzitter?

Wij zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter!
Weet jij de weg wel te vinden? Kun jij knopen doorhakken? En durf jij je neus uit te steken voor avontuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie
Als voorzitter bezit je de kunst om alle kwaliteiten van bestuursleden in te zetten voor de groep. De voorzitter heeft zijn/haar ogen op de toekomst gericht en zijn/haar voeten stevig in de praktijk in de groep. Een voorzitter ondersteunt de groep zodanig dat je helpt een plezierige en leerzame vrijetijdsbesteding te bieden aan kinderen en jongeren.

Het team
Uiteraard sta je er niet alleen voor! Samen met de huidige bestuursleden, de vereniging en onze stichting zet jij je in voor onze scoutingroep. Benieuwd wie wij zijn en wat wij allemaal doen? Kijk dan eens op deze pagina.

Wat zijn de taken van onze voorzitter?

• Het voorzitten van de bestuursvergaderingen en zorg dragen dat besluiten worden genomen en worden uitgevoerd. Het verenigingsbestuur vergadert ongeveer acht keer per scoutingseizoen.
  • Het voorzitten van de groepsraad. Jaarlijks zijn er twee vergaderingen met alle kaderleden: de grote groepsraad.
  • Een algemene aansturing van de groep en samen met de overige bestuursleden draagt de voorzitter de verantwoordelijkheid over de vereniging.
  • Toezien op totstandkoming van meerjarenbeleid, jaarplan en taakverdeling binnen de vereniging.
  • Verantwoordelijk zijn voor de continuïteit van het bestuur.
  • Afstemmen van werkzaamheden in het bestuur.
  • Motiveren, stimuleren en adviseren van leiding, commissie- en bestuursleden.
  • Weten wat er speelt bij de (groeps-)opkomsten en het incidenteel bezoeken van opkomsten, weekenden en zomerkampen.
  • Het bijwonen van regionaal overleg.
  • Het vertegenwoordigen van Scouting Boekel binnen de vereniging en naar ouders, gemeente en overige externen.
  • Het openen en sluiten van het scoutingseizoen.

Wat zijn de voorwaarden?

• Je wilt lid worden van Scouting Boekel.
  • Je onderschrijft de doelstelling en het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland.
  • Je bent minimaal 21 jaar.
  • Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen of kunt deze overleggen.
  • Je bent bereid je voor deze functie in te zetten en jezelf hierin te ontwikkelen.

Aanstellingstermijn
De voorzitter wordt benoemd door de leden van de grote groepsraad. De benoeming geldt voor de duur van drie jaar waarna deze door de groepsraad maximaal twee keer verlengd kan worden tot een totale duur van negen jaar. Deze benoeming is conform de regelementen van Scouting Nederland.

Inschatting tijdsbelasting
Circa 8 tot 12 uur per maand

Ingangsdatum
Per 1 september 2022