Nieuws

Lid van de Rabo? Stem dan op Scouting Boekel!

Van 4 tot en met 24 oktober kan er weer gestemd worden.
Ga direct naar www.rabo-clubsupport.nl en doe mee!

Namens alle leden van Scouting Boekel: Bedankt!

ScoutWalk 2021

Op zondag 17 oktober aanstaande wordt door Scouting Boekel voor de 44e keer de scoutwalk georganiseerd. De scoutwalk is een herfstwandeling van 25 kilometer door de omgeving van Boekel, die drukke wegen zoveel mogelijk mijdt. Ieder jaar nemen zo’n 250 wandelaars deel aan de scoutwalk. Ook u bent van harte welkom om de scoutwalk te wandelen en te genieten van de mooiste plekjes in en rondom Boekel. Er kan gestart worden tussen 9.30 en 10.30 uur in blokhut D’n Perekker aan de Mezenlaan 20 te Boekel. Het inschrijfgeld bedraagt 4,50 euro, alle versnaperingen onderweg zijn daarbij inbegrepen. De scoutwalk bevat tien stempelposten. In noodgevallen is het mogelijk om op post 4 (10 kilometer) of post 6 (15 kilometer) te stoppen, u wordt dan terug naar de blokhut gebracht. Finishen in de blokhut is mogelijk tot 17.00 uur.

Ook de jeugdleden van Scouting Boekel zullen deelnemen aan de scoutwalk en de nodige kilometers bij elkaar wandelen. Hiervoor gaan ze komende weken langs de deuren in Boekel en Venhorst op zoek naar sponsors. U kunt ze per gewandelde kilometer of met een vast bedrag sponsoren. In de week na de scoutwalk komen de leden het bij elkaar gewandelde bedrag bij u ophalen. Met uw sponsoring steunt u Scouting Boekel, uw bijdrage zal onder andere gebruikt worden voor extra activiteiten en de aanschaf van nieuwe spelmaterialen, tenten, pionierhout en touw.

De sponsorkaarten worden vanaf 1 oktober aan de leden uitgedeeld. Op de achterzijde staat meer uitleg over het invullen van de sponsorkaart. Na de scoutwalk gaan de leden het geld ophalen bij de sponsors en leveren het opgehaalde bedrag in de inleverenvelop in bij de leiding tijdens de eerste of tweede speltakbijeenkomst. We doen een beroep op ouder(s)/verzorger(s) om toe te zien dat het opgehaalde bedrag overeenkomt met de bedragen op de sponsorkaarten. Tijdens de filmmiddag voor bevers en welpen (zaterdag 13 november, van 14.00 tot 16.00 uur) en de filmavond voor young-scouts, gidsen, verkenners en explorers (vrijdag 12 november van 19.30 tot 21.30 uur), is de prijsuitreiking van de scoutwalk. Voor de leden met de hoogst opgehaalde sponsorbedragen zijn er leuke prijzen en het speltak dat gemiddeld het meeste heeft opgehaald wint de speltaksnoepzak.

We verwachten dat alle leden van Scouting Boekel meelopen met de scoutwalk. Bevers lopen in principe 10 km, overige leden 25 km. Leden die niet kunnen, dienen zich af te melden bij de eigen speltakleiding. Ook met vragen kunnen leden bij hen terecht.

Alvast bedankt voor uw medewerking en graag tot ziens op zondag 17 oktober!
Info: Teun van de Hei, 06 13462228.

Kom jij meedoen in september?

Het nieuwe scoutingseizoen is weer gestart!  Afgelopen zondag hebben we met alle leden het 75-jarig jubileumseizoen ingeluid. Eerst gingen we met een vossenjacht op zoek naar vreemde scoutingfiguren in de wijk. Drie groepjes hadden maar liefst achttien vossen gevonden! Daarna was het voor een groot aantal kinderen tijd om afscheid te nemen van de huidige groep en over te vliegen naar een volgende groep. Na afloop was er voor de vrijwilligers nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

Vanaf vrijdag 17 september beleven de jeugdleden weer elke week avonturen! Lijkt jou het ook leuk om iedere week een nieuw avontuur aan te gaan? Bij Scouting Boekel spelen we leuke spellen in de bossen, stoken we een kampvuurtje, maken we pizza’s in eigen oven, bouwen we vlotten en meer! In de maand september mag je gratis met ons meedoen. Je hoeft je niet aan te melden. Kom naar blokhut D’n Perekker op de Mezenlaan 20. Kijk eens hieronder wanneer jouw leeftijdsgenootjes bij elkaar komen. Laat je beste kleding in de kast hangen en trek iets makkelijks aan. Tot dan!

Bevers (groep 1 t/m 3)
Ga je mee spellen spelen met Stuiter, uitvindingen doen met Professor Plof en vele andere avonturen beleven? Kom dan op zaterdag ochtend om 09.00 uur naar de blokhut. Na twee uur avonturen beleven, kun je weer aan je ouders vertellen hoe het geweest is.

Welpen (groep 4 t/m 6)
Ga je mee koken, pionieren of ravotten in de bossen? Kom dan op zaterdagochtend om 09.00 uur of zaterdag middag om 13.30 uur naar de blokhut. We gaan dan twee uur lang leuke dingen doen.

Young Scouts (groep 7)
Wil je graag een vlot leren bouwen, leuke tochten lopen en natuurlijk ook nog spellen spelen? Kom dan op woensdagavond naar de blokhut. Wij komen samen van 18.45 tot 20.45 uur.

Gidsen en Verkenners (groep 8, klas 1 en 2)
Ga jij mee de wereld ontdekken? Zelf koken op een kampvuurtje, bruggen bouwen of weervolvenspel spelen, dat is wat de gidsen (meisjes) en verkenners (jongens) doen. De gidsen komen samen op maandag van 18.45 tot 20.45 uur, de verkenners komen samen op vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur.

Aanmelden is niet nodig. Kom naar blokhut D’n Perekker (Mezenlaan 20) en doe mee!

Het nieuwe Scoutingseizoen gaat beginnen

Zondag 12 september opent Scouting Boekel het nieuwe Scoutingseizoen. We beginnen om 15.00 uur met een gezamenlijk spel met alle jeugdleden. Voor sommige leden is het daarna tijd om afscheid te nemen van de huidige groep en over te vliegen naar de volgende groep. De leiding is al de hele week in touw om een spectaculair overvliegtoestel te bouwen. Om 16.00 uur starten we met het overvliegen en zal de eerste Bever het nieuwe avontuur tegemoet gaan. Komt dat zien bij blokhut D’n Perekker!

Scouting Boekel 75 jaar
Het nieuwe seizoen wordt een speciaal seizoen, want Scouting Boekel bestaat 75 jaar! Het hele seizoen zal in het teken staan van dit jubileum. Naast de gebruikelijke evenementen als de ScoutWalk (17 oktober) en de potgrondactie (19 maart), organiseren we in juni een reünie voor oud-vrijwilligers. Houd hiervoor Weekblad Boekel-Venhorst, deze website en social media in de gaten! We sluiten het jubileumseizoen af met een gezamenlijk kamp voor alle jeugdleden en vrijwilligers in de eerste week van de zomervakantie.

Scouting Boekel is voor iedereen! Kom je meedoen in September?
Lijkt jou het ook leuk om iedere week een nieuw avontuur aan te gaan? Bij Scouting Boekel spelen we leuke spellen in de bossen, stoken we een kampvuurtje, maken we pizza’s in eigen oven, bouwen we vlotten en meer! Ga je mee met ons op avontuur? In september is iedereen welkom om drie keer gratis mee te doen. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar meld je wel even op de aanvangstijd bij de leiding van de groep. Kijk hieronder wanneer jouw leeftijdgenootjes bij elkaar komen. Laat je beste kleding in de kast hangen en trek iets makkelijks aan. Tot dan!

Laat jij je uitdagen als leiding?
Vanaf 16 jaar mag je al leiding worden bij de Bevers en Welpen en vanaf 18 jaar bij de overige speltakken. Verzin iedere week een nieuw avontuur en ga dit samen met jeugdleden beleven. Kom vrijblijvend een keer bij een club meedoen om te ervaren hoe leuk het is.

Speltakken en tijden
Bevers: kinderen van 4 t/m 7 jaar (groep 1 t/m 3); zaterdag van 09.00-11.00 uur
Welpen: kinderen van 7 t/m 10 jaar (groep 4 t/m 6); zaterdag van 09.00-11.00 uur of van 13.30-15.30 uur
Young Scouts (eerste clubbijeenkomst op 22 september): kinderen van 10 t/m 11 jaar (groep 7): woensdag van 18.45-20.45 uur
Gidsen: meiden van 11 t/m 14 jaar (groep 8 en ouder); maandag van 18.45-20.45 uur
Verkenners: jongens van 11 t/m 14 jaar (groep 8 en ouder); vrijdag van 19.30-21.30 uur
Explorers: jongens van 14 t/m 17 jaar; vrijdag van 20.00-22.00 uur

Seizoensopening 2021

Het nieuwe scoutingseizoen gaat weer beginnen!

Aanstaande zondag 12 september van 15.00 tot 17.00 uur openen we het nieuwe scoutingseizoen. Het wordt een speciaal seizoen, want Scouting Boekel bestaat 75 jaar! Het hele seizoen zal in het teken staan van dit jubileum met volgend jaar het gezamenlijk kamp als fantastische afsluiter.

We beginnen de seizoensopening om 15.00 uur met een gezamenlijk spel. Voor sommige leden is het daarna tijd om afscheid te nemen van het huidige speltak en over te vliegen naar het volgende speltak. De leiding heeft al plannen voor weer een spectaculair overvliegtoestel. Om 16.00 uur starten we met het overvliegen en zal de eerste bever het nieuwe avontuur tegemoet gaan.

Ook jij wordt om 15.00 uur in scoutfit bij blokhut Den Perekker verwacht. Kun je niet? Geef dat dan door aan je eigen speltakleiding. Ook met vragen kun je bij hen terecht. Ook jouw ouders, broers, zussen, etc zijn vanaf 16.00 uur van harte welkom bij het overvliegspektakel bij blokhut Den Perekker. De koffie staat klaar en voor de kinderen is er een traktatie. Stam- en kaderleden verwachten we al om 14.30 uur in de blokhut voor speluitleg.

Komt dat zien bij blokhut Den Perekker!

Scout van de maand juli

Goedemiddag! Wij zijn de stoere welpen van Scouting Boekel. Deze maand zijn we voornamelijk in de natuur te vinden. Geef ons is ongelijk met dit prachtige weer. We hebben Levend Stratego gespeeld in het bos. Per team kreeg je een vlag die verstopt moest worden. Als de vlag van de tegenstander is gevonden, heeft je team gewonnen!! Gelukkig had de leiding genoeg drinken meegenomen, want van al dat rondrennen was die jerrycan met water al snel leeg! Na het drinken, gingen de jongens een hut bouwen van takken en een paar kleden die we hadden meegenomen, maar de meiden hadden een ander plan. Heb je een keer zin om met ons mee te doen op zaterdagmiddag? Dat kan! Elke week beleven we weer iets nieuws! YALAHI!!

Afsluiting Scouting seizoen

Beste scout en ouder(s)/verzorger(s),

Het scoutingjaar zit er weer bijna op, maar de zomer staat nog voor de deur met een fantastisch zomerkamp in het vooruitzicht! Voor dat dat zover is, sluiten we met alle leden op vrijdagavond 16 juli 2020 van 19.00 tot 21.00 uur dit scoutingseizoen af.

Na de zomervakantie gaan we weer van start met het nieuwe scoutingseizoen! Het nieuwe seizoen wordt een speciaal seizoen, omdat Scouting Boekel dan 75 jaar bestaat! Op zondag 12 september van 15:00 tot 17:00 uur openen we gezamenlijk het jubileumseizoen.

Ook jij wordt bij de seizoensafsluiting en -opening in scoutfit bij blokhut Den Perekker verwacht. Kun je niet? Geef dat dan door aan je eigen speltakleiding.

Met vragen over het speltak van volgend seizoen kun je terecht bij de huidige speltakleiding of bij de speltakleiding van volgend seizoen. Indien er wijzigingen zijn in persoonlijke gegevens of het lidmaatschap bij Scouting Boekel, graag contact opnemen met de speltakleiding, zodat wij zo snel mogelijk onze ledenadministratie op orde hebben voor het nieuwe seizoen. Een correcte ledenadministratie is belangrijk om bijvoorbeeld de contributie-inning goed te laten verlopen.

We wensen jullie alvast een prettige vakantie!

Met scoutinggroet,
Bestuur en evenementencommissie Scouting Boekel

Scout van de maand juni

De verkenners van Scouting Boekel hebben weer een leuke activiteit gehad! Tijdens de wekelijkse club op vrijdagavond hebben ze eten op het kampvuur bereid. Hiervoor waren de verkenners opgedeeld in twee groepjes. Het ene groepje ging in het bos op zoek naar het juiste stookhout. Het andere groepje maakte een piramide van hout om het kampvuur makkelijk aan te kunnen steken. Toen het vuur de juiste temperatuur had bereikt, kon het bakken beginnen. De kinderen hadden stokken gezocht om deeg omheen te wikkelen. Hiermee werden broodjes gebakken. Ondertussen was de leiding begonnen met frikadellen te bakken op een rooster op het vuur. Toen het allemaal klaar was konden de verkenners samen met de leiding de broodjes frikandel eten. Het smaakte heel lekker en iedereen had er van genoten!

Hou jij ook van kampvuur en gezelligheid?

Dan zoeken wij jouw!

Voor het nieuwe seizoen zijn wij op zoek naar een aantal enthousiaste ouders en leuke leiding.

Ouders
Binnen het bestuur zijn wij op zoek naar een aantal ouders. Het bestuur komt elke maand (online) samen om het wel en wee binnen de vereniging te bespreken. Voel jij je ook betrokken bij onze gezellige vereniging en wil je graag meer betekenen? Laat ons dit weten!

Leiding (18+), hulpleiding/stagiaire (3e jaar VO+)
Lijkt het jou leuk om samen met een actief en gezellig clubje de jeugd van Boekel de tijd van hun leven te bezorgen? Dan ben jij de leiding die we zoeken. Je bent altijd welkom om kennis met ons te komen maken om te kijken of je het ook echt SKÔN vindt.

Wat krijg je er voor terug? Een hoop gezelligheid en tal leuke van activiteiten waaraan je kunt deelnemen (leidingweekend, scout-inn, vrijwilligersavond, etentje,  etc.)

Bel Bianca (06-45542426) of Ilse (06-45794042)

Pierre Bos neemt afscheid van Boekel

Het werd vanwege corona niet het afscheid dat scheidend burgemeester Pierre Bos van Boekel zich vooraf had voorgesteld. Hij had graag afscheid genomen van ‘zijn’ mensen.
Gezeten in een soort huifkar, op zijn Boekels getrokken door een tractor, werd Bos rondgereden langs tal van plaatsen in de gemeente. Onderweg werd halt gehouden bij enkele sportverenigingen het Peellandschapspark en Scouting Boekel