Nieuws

De beste wensen voor 2022!

Scouting Boekel wenst iedereen een actief en gezond 2022!
In 2022 gaan we weer allerlei spannende en uitdagende programma’s doen, we hopen natuurlijk dat we je weer snel in en om onze blokhut kunnen ontmoeten.
We vervolgen in 2022 uiteraard ook het jubileumseizoen met leuke activiteiten en met het gezamenlijk zomerkamp als fantastische afsluiter. Tot ziens in 2022!

Installatie Bevers 2021

Zaterdag 13 november was de installatie van de bevers. Stuiter had de hulp van onze bevers nodig. Hij was namelijk verstoppertje aan het spelen met alle inwoners van Hotsjietonia. Toen liep hij tegen een boom en was hij vergeten dat hij verstoppertje aan het spelen was. De figuren waren dus nog altijd verstopt. Aan de bevers de taak om de figuren (in de vorm van kaartjes) te vinden en de vragen die daarop stonden te beantwoorden. Voor elk goed antwoord kregen ze een letter waarmee ze uiteindelijk het woord installatie konden vormen. Daarnaast waren er nog een aantal opdrachten die bevers samen met de ouders moesten uitvoeren. Ze moesten een driepoot maken en houtsprokkelen om (met nat hout) een vuurtje te stoken met maar 1 lucifer (en het lukte nog ook). Aan het einde was er natuurlijk ook nog het snoephappen en het officiële gedeelte waarbij de bevers voor het eerst hun blouse aan kregen. Stuiter was dankbaar voor de hulp en ook de leiding is natuurlijk erg trots op de nieuwe lichting bevers.

Uitslag Rabo ClubSupport

Ook dit jaar hebben we een prachtig bedrag mogen ontvangen via de Rabo ClubSupport actie.
Het opgehaalde bedrag is € 1.272,53 wat o.a. wordt besteed aan het plaatsen van LED – verlichting.
We bedanken hierbij alle leden van de Rabo Uden Veghel die op Scouting Boekel hun stem hebben uitgebracht en de Rabobank die deze actie heeft georganiseerd.

ScoutWalk 2021

Op zondag 17 oktober werd door Scouting Boekel de 44e ScoutWalk georganiseerd. Nadat de editie van vorig jaar helaas was geannuleerd vanwege corona, was het animo bij de wandelaars en vrijwiligers dit jaar hoog! Bij lekker wandelweer liepen ongeveer 75 jeugdleden van stempelpost naar stempelpost. En ook dit jaar hadden weer veel externe wandelaars blokhut D’n Perekker gevonden om de 25 kilometer rondom Boekel te wandelen. De jeugdleden waren onder de indruk van de vele snelle wandelaars. De tocht slingerde als een lus via Handel, rondom Elsendorp en terug naar Boekel. Onderweg werd voor koffie, soep en appel gezorgd. Op elke post werd een stempel op de stempelkaart gezet en na de laatste stempel was JUBILEUM75 te lezen.

Onze jeugdleden hebben weer een grootse prestatie geleverd door veel sponsoren te zoeken en veel kilometers te lopen. Tijdens de filmavond en -middag worden aan de leden die de hoogste bedragen bij elkaar hebben gesponsord de prijzen uitgereikt. Voor de bevers en welpen is de filmmiddag op zaterdag 13 november van 14.00 tot 16.00 uur en voor de young-scouts, gidsen, verkenners en explorers is de filmavond op vrijdag 12 november van 19.00 tot 21.00 uur.

Scouting Boekel bedankt alle wandelaars, leden, ouders en sponsors. Daarnaast dank aan de vrijwilligers, bedrijven en personen die hun materieel en/of diensten geheel belangeloos ter beschikking hebben gesteld. Dankzij uw en hun medewerking was de 44e ScoutWalk een succes! Graag tot volgend jaar op zondag 16 oktober 2022!

Route ScoutWalk 2021
Route omschrijving ScoutWalk 2021

Lid van de Rabo? Stem dan op Scouting Boekel!

Ook dit jaar kunt u weer op Scouting Boekel stemmen tijdens de Rabo Club Support actie die loopt van 4 tot en met 24 oktober.
Stemmen is mogelijk als u lid bent van de Rabobank.
U kunt stemmen via de Rabo App of als je bent ingelogd op de website van de Rabobank.  [ www.rabobank.nl ]
Je ontvangt dit jaar geen stemcode per mail of post.

Namens alle leden van Scouting Boekel: Bedankt!

Werkwijze stemmen
Ga naar de Rabo App of log in op de website van de Rabobank, zoals je dat ook doet als je bijschrijvingen en afschrijvingen wilt bekijken of overboekingen doet. 

Stemmen via de Rabo App
1. Klik op “service”
2. Scrol helemaal naar beneden – lidmaatschap
3. Klik op Rabo Club Support en breng je stem uit.

Stemmen via de website van de Rabobank
1. Na inloggen kom je op het scherm ‘Overzicht’.
2. Klik rechtsboven op de knop “Service”.
3. Klik op “Stem op jouw club”.
4. Klik op “Breng nu je stem uit” en breng je stem uit. 

ScoutWalk 2021

Op zondag 17 oktober aanstaande wordt door Scouting Boekel voor de 44e keer de scoutwalk georganiseerd. De scoutwalk is een herfstwandeling van 25 kilometer door de omgeving van Boekel, die drukke wegen zoveel mogelijk mijdt. Ieder jaar nemen zo’n 250 wandelaars deel aan de scoutwalk. Ook u bent van harte welkom om de scoutwalk te wandelen en te genieten van de mooiste plekjes in en rondom Boekel. Er kan gestart worden tussen 9.30 en 10.30 uur in blokhut D’n Perekker aan de Mezenlaan 20 te Boekel. Het inschrijfgeld bedraagt 4,50 euro, alle versnaperingen onderweg zijn daarbij inbegrepen. De scoutwalk bevat tien stempelposten. In noodgevallen is het mogelijk om op post 4 (10 kilometer) of post 6 (15 kilometer) te stoppen, u wordt dan terug naar de blokhut gebracht. Finishen in de blokhut is mogelijk tot 17.00 uur.

Ook de jeugdleden van Scouting Boekel zullen deelnemen aan de scoutwalk en de nodige kilometers bij elkaar wandelen. Hiervoor gaan ze komende weken langs de deuren in Boekel en Venhorst op zoek naar sponsors. U kunt ze per gewandelde kilometer of met een vast bedrag sponsoren. In de week na de scoutwalk komen de leden het bij elkaar gewandelde bedrag bij u ophalen. Met uw sponsoring steunt u Scouting Boekel, uw bijdrage zal onder andere gebruikt worden voor extra activiteiten en de aanschaf van nieuwe spelmaterialen, tenten, pionierhout en touw.

De sponsorkaarten worden vanaf 1 oktober aan de leden uitgedeeld. Op de achterzijde staat meer uitleg over het invullen van de sponsorkaart. Na de scoutwalk gaan de leden het geld ophalen bij de sponsors en leveren het opgehaalde bedrag in de inleverenvelop in bij de leiding tijdens de eerste of tweede speltakbijeenkomst. We doen een beroep op ouder(s)/verzorger(s) om toe te zien dat het opgehaalde bedrag overeenkomt met de bedragen op de sponsorkaarten. Tijdens de filmmiddag voor bevers en welpen (zaterdag 13 november, van 14.00 tot 16.00 uur) en de filmavond voor young-scouts, gidsen, verkenners en explorers (vrijdag 12 november van 19.30 tot 21.30 uur), is de prijsuitreiking van de scoutwalk. Voor de leden met de hoogst opgehaalde sponsorbedragen zijn er leuke prijzen en het speltak dat gemiddeld het meeste heeft opgehaald wint de speltaksnoepzak.

We verwachten dat alle leden van Scouting Boekel meelopen met de scoutwalk. Bevers lopen in principe 10 km, overige leden 25 km. Leden die niet kunnen, dienen zich af te melden bij de eigen speltakleiding. Ook met vragen kunnen leden bij hen terecht.

Alvast bedankt voor uw medewerking en graag tot ziens op zondag 17 oktober!
Info: Teun van de Hei, 06 13462228.

Kom jij meedoen in september?

Het nieuwe scoutingseizoen is weer gestart!  Afgelopen zondag hebben we met alle leden het 75-jarig jubileumseizoen ingeluid. Eerst gingen we met een vossenjacht op zoek naar vreemde scoutingfiguren in de wijk. Drie groepjes hadden maar liefst achttien vossen gevonden! Daarna was het voor een groot aantal kinderen tijd om afscheid te nemen van de huidige groep en over te vliegen naar een volgende groep. Na afloop was er voor de vrijwilligers nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.

Vanaf vrijdag 17 september beleven de jeugdleden weer elke week avonturen! Lijkt jou het ook leuk om iedere week een nieuw avontuur aan te gaan? Bij Scouting Boekel spelen we leuke spellen in de bossen, stoken we een kampvuurtje, maken we pizza’s in eigen oven, bouwen we vlotten en meer! In de maand september mag je gratis met ons meedoen. Je hoeft je niet aan te melden. Kom naar blokhut D’n Perekker op de Mezenlaan 20. Kijk eens hieronder wanneer jouw leeftijdsgenootjes bij elkaar komen. Laat je beste kleding in de kast hangen en trek iets makkelijks aan. Tot dan!

Bevers (groep 1 t/m 3)
Ga je mee spellen spelen met Stuiter, uitvindingen doen met Professor Plof en vele andere avonturen beleven? Kom dan op zaterdag ochtend om 09.00 uur naar de blokhut. Na twee uur avonturen beleven, kun je weer aan je ouders vertellen hoe het geweest is.

Welpen (groep 4 t/m 6)
Ga je mee koken, pionieren of ravotten in de bossen? Kom dan op zaterdagochtend om 09.00 uur of zaterdag middag om 13.30 uur naar de blokhut. We gaan dan twee uur lang leuke dingen doen.

Young Scouts (groep 7)
Wil je graag een vlot leren bouwen, leuke tochten lopen en natuurlijk ook nog spellen spelen? Kom dan op woensdagavond naar de blokhut. Wij komen samen van 18.45 tot 20.45 uur.

Gidsen en Verkenners (groep 8, klas 1 en 2)
Ga jij mee de wereld ontdekken? Zelf koken op een kampvuurtje, bruggen bouwen of weervolvenspel spelen, dat is wat de gidsen (meisjes) en verkenners (jongens) doen. De gidsen komen samen op maandag van 18.45 tot 20.45 uur, de verkenners komen samen op vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur.

Aanmelden is niet nodig. Kom naar blokhut D’n Perekker (Mezenlaan 20) en doe mee!

Het nieuwe Scoutingseizoen gaat beginnen

Zondag 12 september opent Scouting Boekel het nieuwe Scoutingseizoen. We beginnen om 15.00 uur met een gezamenlijk spel met alle jeugdleden. Voor sommige leden is het daarna tijd om afscheid te nemen van de huidige groep en over te vliegen naar de volgende groep. De leiding is al de hele week in touw om een spectaculair overvliegtoestel te bouwen. Om 16.00 uur starten we met het overvliegen en zal de eerste Bever het nieuwe avontuur tegemoet gaan. Komt dat zien bij blokhut D’n Perekker!

Scouting Boekel 75 jaar
Het nieuwe seizoen wordt een speciaal seizoen, want Scouting Boekel bestaat 75 jaar! Het hele seizoen zal in het teken staan van dit jubileum. Naast de gebruikelijke evenementen als de ScoutWalk (17 oktober) en de potgrondactie (19 maart), organiseren we in juni een reünie voor oud-vrijwilligers. Houd hiervoor Weekblad Boekel-Venhorst, deze website en social media in de gaten! We sluiten het jubileumseizoen af met een gezamenlijk kamp voor alle jeugdleden en vrijwilligers in de eerste week van de zomervakantie.

Scouting Boekel is voor iedereen! Kom je meedoen in September?
Lijkt jou het ook leuk om iedere week een nieuw avontuur aan te gaan? Bij Scouting Boekel spelen we leuke spellen in de bossen, stoken we een kampvuurtje, maken we pizza’s in eigen oven, bouwen we vlotten en meer! Ga je mee met ons op avontuur? In september is iedereen welkom om drie keer gratis mee te doen. Vooraf aanmelden is niet nodig, maar meld je wel even op de aanvangstijd bij de leiding van de groep. Kijk hieronder wanneer jouw leeftijdgenootjes bij elkaar komen. Laat je beste kleding in de kast hangen en trek iets makkelijks aan. Tot dan!

Laat jij je uitdagen als leiding?
Vanaf 16 jaar mag je al leiding worden bij de Bevers en Welpen en vanaf 18 jaar bij de overige speltakken. Verzin iedere week een nieuw avontuur en ga dit samen met jeugdleden beleven. Kom vrijblijvend een keer bij een club meedoen om te ervaren hoe leuk het is.

Speltakken en tijden
Bevers: kinderen van 4 t/m 7 jaar (groep 1 t/m 3); zaterdag van 09.00-11.00 uur
Welpen: kinderen van 7 t/m 10 jaar (groep 4 t/m 6); zaterdag van 09.00-11.00 uur of van 13.30-15.30 uur
Young Scouts (eerste clubbijeenkomst op 22 september): kinderen van 10 t/m 11 jaar (groep 7): woensdag van 18.45-20.45 uur
Gidsen: meiden van 11 t/m 14 jaar (groep 8 en ouder); maandag van 18.45-20.45 uur
Verkenners: jongens van 11 t/m 14 jaar (groep 8 en ouder); vrijdag van 19.30-21.30 uur
Explorers: jongens van 14 t/m 17 jaar; vrijdag van 20.00-22.00 uur

Seizoensopening 2021

Het nieuwe scoutingseizoen gaat weer beginnen!

Aanstaande zondag 12 september van 15.00 tot 17.00 uur openen we het nieuwe scoutingseizoen. Het wordt een speciaal seizoen, want Scouting Boekel bestaat 75 jaar! Het hele seizoen zal in het teken staan van dit jubileum met volgend jaar het gezamenlijk kamp als fantastische afsluiter.

We beginnen de seizoensopening om 15.00 uur met een gezamenlijk spel. Voor sommige leden is het daarna tijd om afscheid te nemen van het huidige speltak en over te vliegen naar het volgende speltak. De leiding heeft al plannen voor weer een spectaculair overvliegtoestel. Om 16.00 uur starten we met het overvliegen en zal de eerste bever het nieuwe avontuur tegemoet gaan.

Ook jij wordt om 15.00 uur in scoutfit bij blokhut Den Perekker verwacht. Kun je niet? Geef dat dan door aan je eigen speltakleiding. Ook met vragen kun je bij hen terecht. Ook jouw ouders, broers, zussen, etc zijn vanaf 16.00 uur van harte welkom bij het overvliegspektakel bij blokhut Den Perekker. De koffie staat klaar en voor de kinderen is er een traktatie. Stam- en kaderleden verwachten we al om 14.30 uur in de blokhut voor speluitleg.

Komt dat zien bij blokhut Den Perekker!