Nieuws

Fijne feestdagen


2022 was een bijzonder Scoutingjaar! Scouting Boekel bestond 75 jaar en niet te vergeten het gezamenlijk kamp in Nistelrode.
En natuurlijk zien we ook het plezier wat onze jeugdleden wekelijks beleven tijdens de opkomsten!

Ook in 2023 gaan we er samen weer voor zorgen dat alle scouts uitgedaagd worden in het Scoutingspel en zich daarbij persoonlijk kunnen blijven ontwikkelen. We blijven bijdragen aan een betere wereld en maken dit ook zichtbaar aan onze omgeving.

Namens bestuur, leiding en vrijwilligers wensen we je fijne feestdagen en een bijzonder en feestelijk nieuw Scoutingjaar.

 

Jos van Dalen

Afgelopen week kregen we het bericht dat Jos van Dalen woensdag 21 december op 74 jarige leeftijd is overleden.
Jos is bijna 50 jaar actief geweest bij Scouting Boekel als leider, bestuurslid, voorzitter en, tot eind 2018, als verhuurder van onze blokhut.

De afscheidsbijeenkomst is woensdag 28 december om 11.00 uur in Nia Domo, waar je van harte welkom bent.

Vrijwilligersfeest 2023

Het is weer tijd voor een echt feestje in de blokut! Op zaterdag 28 januari 2023 is het vrijwilligersfeest voor leiding, commissies, bestuur, stam en overige vaste vrijwilligers. Geef je even via aan of je er bij bent? Je partner of een introducé is uiteraard ook welkom.

zaterdag 28 januari 2023
20.30 uur – 02.00 uur
Blokhut D’n Perekker

Fijne feestdagen, een prettige jaarwisseling en tot 28 januari!

Groeten
Evenementencommissie

Explorers Nieuwjaarsborrel

Uitslag Rabo ClubSupport 2022

Ook dit jaar hebben we een prachtig bedrag mogen ontvangen via de Rabo ClubSupport aktie.
Het opgehaalde bedrag is € 1.199,33 wat o.a. wordt besteed voor aanschaf nieuwe tenten.
We bedanken hierbij alle leden van de Rabo Uden Veghel die op Scouting Boekel hun stem hebben uitgebracht.

Tot slot wil het gehele directieteam van de coöperatieve Rabobank in Oost-Brabant Scouting Boekel bedanken voor je deelname aan Rabo ClubSupport 2022 en heeft daarvoor een video opgenomen. Deze is te bekijken op: https://rabo.nl/ob/rcs22.

Scoutwalk 2022

Op zondag 16 oktober wordt door Scouting Boekel voor de 45e keer de Scoutwalk georganiseerd. De Scoutwalk is een herfstwandeling van 25 kilometer door de omgeving van Boekel, die drukke wegen zoveel mogelijk mijdt. Ieder jaar nemen zo’n 250 wandelaars deel aan de Scoutwalk. Ook u bent van harte welkom om de Scoutwalk te wandelen en te genieten van de mooiste plekjes in en rondom Boekel. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 10.00 uur in blokhut D’n Perekker aan de Mezenlaan 20 te Boekel. Het inschrijfgeld bedraagt 5,00 euro, alle versnaperingen onderweg zijn daarbij inbegrepen. De scoutwalk bevat tien stempelposten. In noodgevallen is het mogelijk om op post 4 (10 kilometer) of post 6 (15 kilometer) te stoppen, u wordt dan terug naar de blokhut gebracht. Finishen in de blokhut is mogelijk tot 16.30 uur. Parkeren van auto’s is mogelijk in de Wielewaallaan nabij de blokhut.

Ook de jeugdleden van Scouting Boekel zullen deelnemen aan de Scoutwalk en de nodige kilometers bij elkaar wandelen. Hiervoor gaan ze komende weken langs de deuren in Boekel en Venhorst op zoek naar sponsors. U kunt ze per gewandelde kilometer of met een vast bedrag sponsoren. In de week na de Scoutwalk komen de leden het bij elkaar gewandelde bedrag bij u ophalen. Met uw sponsoring steunt u Scouting Boekel, uw bijdrage zal onder andere gebruikt worden voor extra activiteiten en de aanschaf van nieuwe spelmaterialen.

De sponsorkaarten worden vanaf 28 september aan de leden uitgedeeld. Op de achterzijde staat meer uitleg over het invullen van de sponsorkaart. Na de Scoutwalk gaan de leden het geld ophalen bij de sponsors en leveren het opgehaalde bedrag in de inleverenvelop in bij de leiding tijdens de eerste of tweede speltakbijeenkomst. We doen een beroep op ouder(s)/verzorger(s) om toe te zien dat het opgehaalde bedrag overeenkomt met de bedragen op de sponsorkaarten. Tijdens de filmmiddag voor bevers en welpen (zaterdag 12 november, van 13.30 tot 15.30 uur) en de filmavond voor Young-Scouts, gidsen, verkenners en Explorers (vrijdag 11 november van 19.30 tot 21.30 uur), is de prijsuitreiking van de Scoutwalk. Voor de leden met de hoogst opgehaalde sponsorbedragen zijn er leuke prijzen en het speltak dat gemiddeld het meeste heeft opgehaald wint de speltaksnoepzak.

We verwachten dat alle leden van Scouting Boekel meelopen met de Scoutwalk. Bevers lopen in principe 10 km, overige leden 25 km. Leden die niet kunnen, dienen zich af te melden bij de eigen speltakleiding. Ook met vragen kunnen leden bij hen terecht.

Alvast bedankt voor uw medewerking en graag tot ziens op zondag 16 oktober!
Info: Teun van de Hei, 06 13462228.

Kom jij meedoen in september?


Lijkt jou het leuk om iedere week een nieuw avontuur aan te gaan? Bij Scouting Boekel spelen we leuke spellen in de bossen, stoken we een gezellig kampvuurtje en maken we pizza’s in eigen oven, bouwen we vlotten, en meer! In de maand september mag je gratis met ons meedoen. Je hoeft je niet aan te melden, kom naar blokhut d’n Perekker op de Mezenlaan 20. Kijk wel eerst hieronder wanneer jouw leeftijdsgenootjes bij elkaar komen. Laat je beste kleding in de kast hangen en trek iets makkelijks aan. Tot dan!

Bevers (groep 1 t/m 3)
Bij Scouting Boekel heten kinderen uit groep 1 t/m 3 (4 tot 7 jaar) Bevers. Bevers herken je aan hun rode blouse. Iedere zaterdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur (eerst bijeenkomst 17 september) komen de bevers spelen in het dorp Hotsjietonia en komen daar vele personages tegen zoals Stuiter en Sterre Stroom. Bevers houden vooral van spelen. Spelen in de natuur, sportief spelen, toneelspelen, of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. En daarvoor hoeven ze niet op reis. In en om onze blokhut is genoeg te beleven.

Welpen (groep 4 t/m 6)
Bij Scouting Boekel heten kinderen uit groep 4 t/m 6 (7 tot 10 jaar) Welpen. Welpen herken je aan hun groene blouse. Ben jij in voor iedere week een leuk avontuur? Dat kan! Ga je mee lekker koken, iets moois pionieren of kampvuur stoken? Maar we gaan ook ravotten in de bossen, vlotvaren op de vijver en nog veel meer leuke spelletjes doen. Er zijn twee welpengroepen, zaterdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur en zaterdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur (eerst bijeenkomst 17 september).

Young Scouts (groep 7)
Scouting Boekel heeft een unieke groep speciaal voor kinderen uit groep 7 (10 – 11 jaar). De Young Scouts herken je aan hun beige blouse. Iedere woensdagavond van 18.45 tot 20.45 uur (eerst bijeenkomst 14 september) zijn ze in en rondom de blokhut te vinden. Hier leer je de echte beginselen voor een ware scout, bijv. zelf een vlot bouwen, lopen van leuke tochten, werken met een zakmes, maar natuurlijk ook leuke spellen spelen. Je zult enerzijds onder strikte begeleiding zijn, anderzijds krijg je steeds meer vrijheid en ben je al erg zelfstandig.

Gidsen en Verkenners (groep 8, klas 1 en 2)
Ga jij samen met de Gidsen (meisjes) of Verkenners (jongens) de wereld ontdekken? Zelf een keuken, pionieren, koken op een kampvuurtje, bruggen bouwen, uitdagende tochten lopen of ’s avonds bij het kampvuur weerwolvenspel….je kunt het zo gek niet bedenken of de gidsen en verkenners gaan het avontuur aan. De gidsen en verkenners zijn ook te herkennen aan hun beige blouse. De gidsen (meisjes) komen samen op maandagavond van 18.45 tot 20.45 uur (eerst bijeenkomst 12 september). De verkenners (jongens) komen samen op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur (eerst bijeenkomst 16 september).

Aanmelden is niet nodig. Kom naar Blokhut d’n Perekker (Mezenlaan 20) en doe mee!

Het nieuwe scoutingseizoen gaat weer beginnen!

Aanstaande vrijdag 9 september van 19.00 tot 21.00 uur openen we het nieuwe scoutingseizoen! We beginnen om 19.00 uur met een gezamenlijk spel. Voor sommige leden is het daarna tijd om afscheid te nemen van de huidige speltak en over te vliegen naar de volgende speltak. De leiding heeft al plannen voor weer een spectaculair overvliegtoestel. Om 20.00 uur starten we met het overvliegen en zal de eerste bever het nieuwe avontuur tegemoet gaan.

Ook jij wordt om 19.00 uur in scout fit bij blokhut Den Perekker verwacht. Kun je niet? Geef dat dan door aan je eigen speltakleiding. Ook met vragen kun je bij hen terecht. Ook jouw ouders, broertjes en zusjes zijn vanaf 20.00 uur van harte welkom bij het overvliegspektakel bij blokhut Den Perekker. De koffie staat klaar en voor de kinderen is er een traktatie.

Stam- en kaderleden verwachten we al om 18.30 uur in de blokhut voor speluitleg.

Komt dat zien bij blokhut Den Perekker!

Lid van de Rabo? Stem dan op Scouting Boekel!

 

Lid van de Rabobank?  Stem dan op Scouting Boekel!

Ben je lid van Rabobank en regel jij je bankzaken online of via de Rabo App? Dan stem je eenvoudig via de app of internetbankieren. Hiervoor heb je dan géén aparte stemcode nodig. Dit werkt als volgt in vier stappen:

  1. Log tussen 5 en 27 september in op je internetbankieren, of in de app.
  2. Klik op de knop ‘Service’. In de app vind je deze knop rechtsonder, in Internetbankieren staat de knop rechtsboven.
  3. Scroll nu helemaal naar beneden naar ‘Lidmaatschap’ en klik hierop.
  4. Klik op ‘Rabo ClubSupport’ en je kunt je stemmen uitbrengen op drie deelnemende clubs naar keuze. 1 stem per club.

Ben je wel klant, maar nog geen lid van Rabobank? Lid worden is gratis én heel makkelijk. Ga om lid te worden in de Rabo App of via Internetbankieren volgens bovenstaande werkwijze naar ‘Lidmaatschap’. Wat het kost? Niets, alleen een paar seconden van je tijd. Doe je dit uiterlijk 27 september? Dan kun je ook direct stemmen op de maatschappelijke bestedingsdoelen van de deelnemende clubs aan de Rabo ClubSupport stemcampagne.

Scouting Boekel staat voor uitdaging!
Scouting biedt leuke spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.
Elke week ben je met andere Scouts samen en maak je met elkaar een hoop leuke, maar ook spannende dingen mee.
Alle jongens en meiden van 5 tot en met 21 jaar kunnen lid worden van Scouting.
Ook na je 21-ste kun je lid blijven als PlusScout, commissielid, bestuurslid of door bijvoorbeeld leiding te geven aan je groep.
Een ervaring die je opdoet bij Scouting is zo belangrijk dat je er ook later veel aan hebt. Altijd handig dus!
Nogmaals: Ben je lid van de Rabobank? Dan zouden we het erg leuk vinden als je ook je stem gunt aan Scouting Boekel!

Kamp Nistelrode 2022

Kampkrant Nistelrode
kampkrant 2022_zaterdag
kampkrant 2022_zondag
kampkrant 2022_maandag
kampkrant 2022_dinsdag
kampkrant 2022_woensdag
kampkrant 2022_donderdag
kampkrant 2022_vrijdag_zaterdag

Kampkrant Explorers België
Kampkrant Explorers 2022_vrijdag
Kampkrant Explorers 2022_zaterdag
Kampkrant Explorers 2022_zondag
Kampkrant Explorers 2022_maandag