Nieuws

Scout van de maand juli

Goedemiddag! Wij zijn de stoere welpen van Scouting Boekel. Deze maand zijn we voornamelijk in de natuur te vinden. Geef ons is ongelijk met dit prachtige weer. We hebben Levend Stratego gespeeld in het bos. Per team kreeg je een vlag die verstopt moest worden. Als de vlag van de tegenstander is gevonden, heeft je team gewonnen!! Gelukkig had de leiding genoeg drinken meegenomen, want van al dat rondrennen was die jerrycan met water al snel leeg! Na het drinken, gingen de jongens een hut bouwen van takken en een paar kleden die we hadden meegenomen, maar de meiden hadden een ander plan. Heb je een keer zin om met ons mee te doen op zaterdagmiddag? Dat kan! Elke week beleven we weer iets nieuws! YALAHI!!

Afsluiting Scouting seizoen

Beste scout en ouder(s)/verzorger(s),

Het scoutingjaar zit er weer bijna op, maar de zomer staat nog voor de deur met een fantastisch zomerkamp in het vooruitzicht! Voor dat dat zover is, sluiten we met alle leden op vrijdagavond 16 juli 2020 van 19.00 tot 21.00 uur dit scoutingseizoen af.

Na de zomervakantie gaan we weer van start met het nieuwe scoutingseizoen! Het nieuwe seizoen wordt een speciaal seizoen, omdat Scouting Boekel dan 75 jaar bestaat! Op zondag 12 september van 15:00 tot 17:00 uur openen we gezamenlijk het jubileumseizoen.

Ook jij wordt bij de seizoensafsluiting en -opening in scoutfit bij blokhut Den Perekker verwacht. Kun je niet? Geef dat dan door aan je eigen speltakleiding.

Met vragen over het speltak van volgend seizoen kun je terecht bij de huidige speltakleiding of bij de speltakleiding van volgend seizoen. Indien er wijzigingen zijn in persoonlijke gegevens of het lidmaatschap bij Scouting Boekel, graag contact opnemen met de speltakleiding, zodat wij zo snel mogelijk onze ledenadministratie op orde hebben voor het nieuwe seizoen. Een correcte ledenadministratie is belangrijk om bijvoorbeeld de contributie-inning goed te laten verlopen.

We wensen jullie alvast een prettige vakantie!

Met scoutinggroet,
Bestuur en evenementencommissie Scouting Boekel

Scout van de maand juni

De verkenners van Scouting Boekel hebben weer een leuke activiteit gehad! Tijdens de wekelijkse club op vrijdagavond hebben ze eten op het kampvuur bereid. Hiervoor waren de verkenners opgedeeld in twee groepjes. Het ene groepje ging in het bos op zoek naar het juiste stookhout. Het andere groepje maakte een piramide van hout om het kampvuur makkelijk aan te kunnen steken. Toen het vuur de juiste temperatuur had bereikt, kon het bakken beginnen. De kinderen hadden stokken gezocht om deeg omheen te wikkelen. Hiermee werden broodjes gebakken. Ondertussen was de leiding begonnen met frikadellen te bakken op een rooster op het vuur. Toen het allemaal klaar was konden de verkenners samen met de leiding de broodjes frikandel eten. Het smaakte heel lekker en iedereen had er van genoten!

Hou jij ook van kampvuur en gezelligheid?

Dan zoeken wij jouw!

Voor het nieuwe seizoen zijn wij op zoek naar een aantal enthousiaste ouders en leuke leiding.

Ouders
Binnen het bestuur zijn wij op zoek naar een aantal ouders. Het bestuur komt elke maand (online) samen om het wel en wee binnen de vereniging te bespreken. Voel jij je ook betrokken bij onze gezellige vereniging en wil je graag meer betekenen? Laat ons dit weten!

Leiding (18+), hulpleiding/stagiaire (3e jaar VO+)
Lijkt het jou leuk om samen met een actief en gezellig clubje de jeugd van Boekel de tijd van hun leven te bezorgen? Dan ben jij de leiding die we zoeken. Je bent altijd welkom om kennis met ons te komen maken om te kijken of je het ook echt SKÔN vindt.

Wat krijg je er voor terug? Een hoop gezelligheid en tal leuke van activiteiten waaraan je kunt deelnemen (leidingweekend, scout-inn, vrijwilligersavond, etentje,  etc.)

Bel Bianca (06-45542426) of Ilse (06-45794042)

Pierre Bos neemt afscheid van Boekel

Het werd vanwege corona niet het afscheid dat scheidend burgemeester Pierre Bos van Boekel zich vooraf had voorgesteld. Hij had graag afscheid genomen van ‘zijn’ mensen.
Gezeten in een soort huifkar, op zijn Boekels getrokken door een tractor, werd Bos rondgereden langs tal van plaatsen in de gemeente. Onderweg werd halt gehouden bij enkele sportverenigingen het Peellandschapspark en Scouting Boekel

Scout van de maand mei

Hallo allemaal!
Ik ben Gijs. Ik ben 6 jaar oud en woon in Boekel. Ik zit al bijna 1 jaar bij de bevers bij Scouting Boekel. Deze maand ben ik Scout van de Maand. Op de foto heb ik me verkleed als mummie voor het spel crazy 88 waarbij we online allerlei gekke opdrachten moesten uitvoeren. Maar bij scouting doen we natuurlijk nog veel meer. Het leukste vind ik het als we kampvuur gaan maken of spelletjes spelen in het bos. Kom jij met ons mee spelen? We beleven elke week iets nieuws!
Groetjes Gijs

Online bij de Scouting

In Boekel wordt Koningsdag Normaliter groots en uitbundig gevierd, maar dit jaar waren alle activiteiten afgelast. Een handschoen die de explorers van de Boekelse Scouting opnamen door een online ‘Boekel kleurt Oranje’ te organiseren. Deelnemende teams moesten allerlei opdrachten uitvoeren, zoals zoveel mogelijk oranje spullen verzamelen. Vanuit het hoofdkwartier in de blokhut van de Scouting controleerden de oudere jongeren de inzendingen die online werden doorgegeven. En dat werd toch nog een oranje feestje.

Op de foto: Sjoerd van de Vondevoort en Max Rutten van Scouting Boekel bekijken de resultaten van de online-challenge. Ze maken er zelf ook een oranje-feestje van bij de blokhut aan de Mezenlaan.

Zie ook het bericht in het Brabants Dagblad van 27-04-2021

Koningsdag vanuit huis

Omdat we Koningsdag niet kunnen vieren zoals we dit graag zouden willen hebben de Explorers wat leuks voor alle kinderen uit Boekel bedacht.
En wel op dinsdag 27 april van 10.00 – 17.00 uur

Ga de zolder op of duik je verkleedkast in en ga op zoek naar alles wat oranje is. Geef je dan snel op via  explorersboekel@gmail.com en speel dinsdag 27 april gezellig met ons mee!Wie weet win jij wel een leuke prijs.

Dus, meld je aan via: explorersboekel@gmail.com
En vermeld de volgende gegevens: Teamnaam, adres, aantal deelnemers, leeftijd

Groetjes Explorers, Scouting Boekel

 

Scout van de maand april


H-A-L-L-O
Wij zijn de Gidsen van Scouting Boekel! Graag vertellen wij jullie wat wij zoal doen elke maandagavond. Op maandag 22 maart ’21 hebben we biscuittaart gebakken. Na lang wachten en ondertussen een potje trefbal is het toch een soort van gelukt. Wij denken dat de oven in de blokhut toch wel een beetje aan vervanging toe is. Maar dat maakte de taart niet minder lekker. We maken wel vaker lekkere dingen maar dit doen we dan voornamelijk boven een kampvuur. Bakken is natuurlijk niet het enige wat we doen. Wij houden namelijk van verschillende dingen zoals fikkie stoken, spelletjes spelen, sportactiviteiten doen en we gaan graag naar het bos. We zijn natuurlijk meiden, dus creatief bezig zijn past ook wel bij ons! Al met al is het altijd reuze gezellig en hebben we veel lol!
Hajewanne!

Scout van de maand maart

Ook deze keer geen scout van de maand, maar weer een activiteit van de maand!
Sinds een aantal weken draait Scouting Boekel weer club in onze blokhut.
De welpen hebben deze maand primitief appelmoes boven het kampvuur gemaakt!
Dit ging de welpen heel goed af.
Eerst de appels schillen en in kleine stukjes snijden en daarna houtsprokkelen voor het vuur.
De appels met wat suiker en kaneel in de pan doen en smullen maar!

Lijkt scouting ook iets voor jou?
De welpen zijn jongens en meiden van 7 t/m 10 jaar en hebben iedere zaterdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur of zaterdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur een bijeenkomst.
Voor vragen kun je altijd contact opnemen met de welpenleiding: welpenboekel@gmail.com.