Speltakken

Met Scouting Boekel op ontdekkingreis
Het is duidelijk: plezier is het belangrijkst bij Scouting Boekel. Met veel plezier ga je met andere scouts op ontdekkingsreis. Je ontdekt je zelfstandigheid, neemt beslissingen, kiest je eigen route. Je leert dat je andere scouts iets kunt leren. Je verlegt je grenzen op een avontuurlijke manier. Hoe ouder je wordt, hoe minder leiding je krijgt, hoe zelfstandiger je zelf wordt. Bij Scouting Boekel ontwikkel je je talenten. Bij Scouting Boekel gaan plezier en ontdekken dus samen in Blokhut D’n Perekker.

Leeftijdsgroepen
Speltakken, zo noemen we bij Scouting de verschillende leeftijdsgroepen. Want ook al ben je bij Scouting welkom vanaf je 4e jaar, dat wil natuurlijk niet zeggen dat al die mensen van al die leeftijden alles samen doen. Nee, je bent gewoonlijk bezig in je eigen groepje met kinderen of jongeren van ongeveer je eigen leeftijd, en daar beleef je je wekelijkse avonturen, toegespitst op wat voor jouw leeftijd spannend en mogelijk is.

Scouting Boekel heeft voor jeugdleden de volgende leeftijdsgroepen:

  • Bevers jongens en meisjes van 4 t/m 7 jaar(groep 0 t/m 3)
  • Welpen jongens en meisjes van 7 t/m 10 jaar(groep 4 t/m 6)
  • Young Scouts jongens en meiden van 10 en 11 jaar(groep 7)
  • Gidsen meiden van 11 t/m 14 jaar( groep 8 en ouder)
  • Verkenners jongens van 11 t/m 14 jaar(groep 8 en ouder)
  • Explorers jongeren van 14 t/m 17 jaar
  • Stam jongeren vanaf 17 jaar

Deskundige leiding
De leiding van Scouting Boekel zijn veelal jongeren die zich voor hun plezier en voor 100% inzetten voor de Boekelse jeugd. Niet zonder verplichtingen overigens. Leidinggevenden zijn getrainde vrijwilligers, enthousiast en boordevol ideeën voor avontuurlijke spelvormen, speurtochten en uitdagende outdoor-activiteiten. Na een basistraining blijft de leiding zich verder ontwikkelen door vervolgtrainingen en workshops. De rol van de leiding hangt af van de leeftijdsgroep en de aard van de Scoutinggroep. Naarmate kinderen ouder worden, doet de leiding een stapje terug. Zo helpt Scouting kinderen bij hun ontwikkeling!

bevers

Bevers

beversVind je het leuk iedere week iets vrolijks of spannends te beleven? Dan is Scouting wel iets voor jou! Je komt dan bij de bevers, dat zijn kinderen van vier tot en met zeven jaar die knutselen, spelletjes doen, koken, in het bos spelen en nog veel meer leuke dingen ondernemen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan snel kennis met je nieuwe vriendjes in huize Hotsjietonia.

Lees meer

welpen

Welpen

welpenBen je in voor iedere week een leuk avontuur? Dat kan! Samen met Mowgli en Shanti gaan de welpen van Scouting Boekel iedere week op avontuur in de jungle. Koken met Balou of pionieren met Kaa de Slang, maar pas op voor de gemene tijger Shere Kan! De welpen beleven iedere week een nieuw avontuur, koken op het kampvuur, varen vlot op de vijver, ravotten in de bossen, knutselen en doen veel leuke spelletjes. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met de leiding of er nog plek is in de groep en kom een keer meedoen.

 

 

Lees meer

explorers

Explorers

explorersBij de Explorers krijg je steeds meer ruimte om zelf je talenten te ontwikkelen. Je bepaalt je eigen avontuur en maakt zelf plannen, natuurlijk in samenwerking met anderen van je groep. Je moet samenwerken, luisteren, praten en beslissingen nemen. Ook je zomerkamp organiseer je zelf. Explorers gaan op expeditie. Wildkamperen, andere Explorergroepen ontmoeten in Duitsland, stokbrood eten in Frankrijk of Luxemburg onveilig maken. Zo leer je van alle culturen in de wereld, je bent tenslotte lid van een internationale vereniging.

Lees meer

scouts

Young Scouts

scoutsWij van Scouting Boekel hebben een unieke groep speciaal voor jou! Je leert de echte beginselen voor een ware scout, bijvoorbeeld zelf je eigen keuken pionieren of een vlot bouwen. Ook lopen we leuke tochten met GPS of andere technieken. Samenwerken, het ontdekken van de eigen interesses en het beoefenen van scoutingtechnieken zijn belangrijke onderdelen van het young scout programma, waarbij creativiteit, buitenleven, ontdekken en sport en spel centraal staan. Je zult enerzijds onder strikte begeleiding zijn, bijv. tijdens tochten. Daarnaast ben je al erg zelfstandig. Denk je dat de young scouts iets voor jou is?  Bel met de leiding of je een keer kunt komen kijken.

 

 

Lees meer

scouts

Verkenners

scoutsBen je een stoere jongen op zoek naar avontuur? Dan zijn de Verkenners iets voor je.
Ga samen met de Verkenners de wereld ontdekken. Varen in je eigen boot, koken op je eigen vuurtje, sta op je eigen benen, ontwikkel je eigen mening. Bij de Verkenners wordt actie van je verwacht. Verkenners zijn jongens van 11 t/m14 jaar. Er is ruimte voor iedere verkenner, daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, vlotvaren, bruggen bouwen van touw en hout, uitdagende tochten, kamperen, grote ruilspel, weerwolvenspel… je kunt het zo gek niet bedenken…  Wil jij mee met ons de wereld verkennen? Kom een keer meedraaien

 

 

Lees meer

scouts

Gidsen

scoutsHeb jij ook zin in een scouting avontuur? Trek de deur achter je dicht en ga samen met de gidsen de wereld verkennen. Varen in je eigen boot, koken op je eigen vuurtje, sta op je eigen benen, ontwikkel je eigen mening. Bij de gidsen wordt actie van je verwacht. Gidsen zijn meiden van 11 t/m14 jaar. Er is ruimte voor iedere gids, daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Pannenkoeken bakken, vlotvaren, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen, grote ruilspel, weerwolvenspel… je kunt het zo gek niet bedenken…  Wil jij mee met ons de wereld verkennen? Kom een keer meedraaien.

 

 

 

Lees meer

roverscouts

Stam

roverscoutsDe jongerentak is de laatste leeftijdscategorie van Scouting, voor jongeren vanaf 17 jaar. De leden van de jongerentak vormen samen een Stam. De stam heeft zijn eigen bestuur en zorgen voor hun eigen organisatie en programma. Indien nodig kunnen zij de hulp inroepen van een stamadviseur die hen kan adviseren en sturen. De stamleden geven vaak leiding aan jongere speltakken als vrijwilliger.

 

 

 

Lees meer

plus-scouts

Plus-scouts

plus-scoutsPlusscouts zijn (oud)leden die het nog leuk vinden om bij Scouting te blijven en zich af en toe inzetten voor hun groep.
Het draait bij de plusscouts vaak om een bepaalde interesse waar de groep zich op richt of ze blijven lid uit betrokkenheid bij de Scoutinggroep. Lees meer