Leidingweekend 2016

In het laatste weekend van de meivakantie verzamelde een deel van de leiding, commissies en bestuur voor het jaarlijkse leidingweekend!

Dit jaar was het Inka-terrein in Zeeland de locatie. Nadat op vrijdagavond de tenten waren opgezet, werd de groep in tweeën gedeeld voor het kubb-spel. Dit Zweedse houten blokken-gooi-spel stuwde de adrenaline naar ongekende hoogte. Na een 2-1-eindstand had het koelkastje de ideale temperatuur bereikt, tijd dus om bij het kampvuur de eerste flesjes te openen.  

Op zaterdagochtend gingen de teams wederom de strijd met elkaar aan. Elk team kreeg twee olietonnetjes, pionierhout en -touw om een flintstonesmobiel te bouwen en hiermee een parcourtje af te leggen. Brute kracht en conditie bleek hier de sleutel tot succes.

In de middag werden na een korte wandeltocht door de bossen en heide van De Maashorst nog eenmaal de spreekwoordelijke degens gekruist bij een waterplas. Met touw, karton en een waterpistool werd naar een schat gegraven en werden waxinelichtjes geblust.  Weer terug op het overnachtingsterrein zorgden een bord shoarma en een koude versnapering voor de juiste afsluiting van de zaterdag en een uitstekende start van de zondag.  

Scouting Boekel is nu weer helemaal klaar voor de laatste weken van dit scoutingseizoen!

Foto gallerij

Bekijk de hele foto set op Flickr