Peellandhike 2014 Verkenners & Gidsen

In het weekend van 29 en 30 maart werd door de gidsen en verkenners de jaarlijkse Sint Franciscushike gelopen. Met zomerse temperaturen in het vooruitzicht werden de tweetallen zaterdagochtend aan de rand van de Stippelberg afgezet, om te starten aan de tweedaagse tocht van ongeveer dertig kilometer richting het prachtige peelgebied rondom Helenaveen. Onderweg kwamen de koppels enkele posten met leiding tegen, daar kon even worden uitgerust en er lag een opdracht klaar! Op de voorlaatste post moest bijvoorbeeld zo snel mogelijk met een vlot om een boei en terug gepeddeld worden. Iedereen kon gelukkig droog de laatste kilometers afleggen naar het bivakterrein in Ysselsteyn. Daar werden de frietbuiltentjes opgezet en de honger gestild met een zelfbereide maaltijd op een houtvuur. De zomertijd was nog niet ingegaan, dus de schemer viel al vroeg in. Na een kop soep bij het kampvuur werd het tijd voor de nachtrust.

Ondanks dat de klok nu wél verzet was, waren voornamelijk de verkenners al vroeg wakker. En wat doe je als je vroeg wakker bent? Juist, je tentje uit en laten horen dat je wakker bent. Tentjes werden afgebroken, bagage ingepakt, bidons gevuld en met een kralentocht begonnen de koppels aan de zondagtocht naar Mariapeel. De buikschuifopdracht in Griendtsveen trok veel bekijks en iedereen haalde onder luid gejuich van het publiek droog de overkant van de vaart. Via de lunchpost kwamen de gidsen en verkenners aan op de eindpost, waar met het afleggen van de stormbaan een eind kwam deze hike!

De leiding gaat met alle tijden voor de tochten en opdrachten uitrekenen welk koppel de winnaar van 2014 wordt en de wisselbeker een jaar lang met trots op de schoorsteenmantel mag zetten. Wordt dus vervolgd…

Voor meer foto’s ga naar onze fotoalbum 2013 – 2014.