Scoutfit

Elk jaar aan het begin van het scoutingseizoen vindt bij de diverse speltakken de installatie van de nieuwe leden plaats. Bij die installatie hoort ook een officieel nieuw uniform. De aanschaf van een uniform verloopt via Ria van Dalen. Op afgesproken data vindt in de blokhut het passen van de z.g. scoutfit plaats. Daarbij kan de keuze worden gemaakt uit een (deels) nieuw uniform of een (deels) gebruikt uniform. Nieuwe uniformen worden door Ria besteld bij de Scoutshop van Scouting Nederland, gebruikte uniformen worden door ouders bij Ria ingeleverd en voor de halve nieuwwaardeprijs doorverkocht. Dit bedrag wordt daarna overgeboekt aan de ouders van de vorige gebruiker.

Elke speltak heeft een eigen kleur blouse en t-shirt. Alle leden van Scouting Boekel dragen eenzelfde das (die dus een scoutingtijd meekan) met dasriempje. Bij het uniform horen ook enkele insignes: het installatieteken dat aangeeft dat men lid is van Scouting Nederland en het speltakteken dat laat zien bij welke speltak iemand hoort. Elk scoutinglid krijgt een naambandje met de tekst “scouting Boekel”. Verder hebben de scouts een patrouilleteken. Een nieuw uniform, compleet met insignes, kost ca € 45,00. Een gebruikt uniform kost ca € 22,50.

De leiding van Scouting Boekel is van mening dat ieder lid een uniform dient te dragen en vindt dat d.m.v. deze opzet iedereen op een makkelijke manier en voor een redelijke prijs een uniform kan aanschaffen. Daarbij zijn we Ria van Dalen erg dankbaar dat zij dat jaarlijks regelt en daarmee de leiding van Scouting Boekel veel werk bespaart.