Sportweekend Gidsen 2014

In het weekend na Pinksteren hebben de gidsen weer meegedaan aan het sportweekend, georganiseerd door Scouting AZG uit Waalwijk.

Elk jaar nemen zo’n driehonderd gidsen en verkenners uit heel Brabant deel aan dit sportieve en gezellige weekend. Na een afgelaste zondag in 2011 en een volledig afgelaste editie in 2012 waren de weersvooruitzichten deze keer prima! Op zaterdagochtend vertrokken de gidsen dan ook met veel enthousiasme en met de hoop met veel bekers en medailles terug te keren. 

Op zaterdag stond voor de Boekelse gidsen het handbaltoernooi op het programma. Alsof de gidsen al jaren samenspeelden, werd met alleen maar doelpuntrijke overwinningen een finaleplaats op zondagmiddag veiliggesteld!
Op zaterdagavond werden de magen weer goed gevuld om daarna verkoeling te zoeken in het zwembad in de buurt. Fris gedoucht stonden er terug bij de sportvelden allerlei casinospelen opgesteld. Hier lieten de gidsen zien over stalen gokzenuwen te bezitten en flinke winsten te behalen!
Op zondag was het de beurt aan de individuele sporten: sprinten, hordelopen, verspringen, hoogspringen, boogschieten, bmx’en en kanoën. Ondanks de geringe nachtrust werden vele record aangescherpt! Direct daarna klonk het startsignaal van de handbalfinale tussen de winnaars van de zaterdag- en zondagpoule. Waarschijnlijk had de zondag te veel inspanning gekost, want de finale werd helaas grandioos verloren van een gidsengroep uit Waalwijk. Boekel scoorde nog wel een wonderschone treffer, maar was niet opgewassen tegen de Waalwijkse gidsen.
Na het inpakken en opruimen van de bagage en tenten, werden de prijzen verdeeld. Voor elk individueel sportonderdeel werd een bronzen, zilveren en gouden medaille uitgereikt. De twee Boekelse patrouilles namen maar liefst zes medailles, waarvan drie gouden mee naar huis! In het totaalklassement was het ook erg spannend en eindigden de gidsen op de tweede plek! Dat alles maakte de verloren handbalfinale meer dan goed!

Voor meer foto’s ga naar onze fotoalbum 2013 – 2014

Foto gallerij

Bekijk de hele foto set op Flickr