Algemeen
1986 – 1995
/in Geschiedenis /door CorPeriode 5: 1986 – 1995
Op 25 juni 1995 vindt de officiële opening van blokhut “Den Perekker” plaats.
Burgemeester Pompen houdt een toespraak.
In 1987 werd voor het eerst het idee gelanceerd om alle speltakken van Scouting Boekel in één blokhut onder te brengen.
Dit omdat de blokhut in De Bosberg wegens uitbreidingsplannen van de gemeente Boekel moest wijken.
Na diverse bouwplannen (die in de prullenbak verdwenen) en na veel onderhandelingen, hebben we één nieuw onderkomen voor alle speltakken.
1976 – 1985
/in Geschiedenis /door CorPeriode 4: 1976 – 1985
De Gidsen voor het gebouw Sancta Maria in oktober 1973.
In 2006 bouwde pétanque vereniging “Jeu de Bouckles” in eigen beheer een nieuw Sancta Maria, dat op 25-03-2007 officieel werd geopend.
Eerste rij v.l.n.r.: 1 Ans Egelmeers, 2 Silvia van Grinsven, 3 Dorien Donkers, 4 Clementine van dalen, 5 Gerrie van de Elzen, 6 Bettie van de Aa, 7 Francien Tielemans, 8 Gerrie van Doren, 9 Silvia van Duijnhoven, 10 Marjo de Bie.
Tweede rij: 1 Marina van Alphen, 2 Wilma van den Bosch, Ine van de Burgt, 4 Conny van lankveld, 5 Franka van de Boomen, 6 Anja Donkers, 7 Maria van de Elzen, 8 Ine Meulepas, 9 Anita van Summeren, 10 Anja van Eerdt, 11 Ine van de Broek, 12 Dimphy van Grinsven, 13 Ellie van Haandel, 14 Marianne van de Burgt, 15 Helmi Donkers, 16 leidster Jo Delisse-Penninx 17 Wilma Donkers
1966 – 1975
/in Geschiedenis /door CorPeriode 3: 1966 – 1975
21 april 1968: Tijdens het patrouille weekend van het district Veghel in de bossen van “De Vogelenzang” te Boekel ontvangt de Boekelse Hopman Piet de Bie de “Gouden Jacobsstaf” uit handen van districtscommissaris Zeebrechts uit Veghel en krijgt deze opgespeld door zijn vrouw Tonny.
Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn verdiensten voor Scouting.
Deze onderscheiding wordt slechts voor bijzondere prestaties uitgereikt.
Periode 2: 1956 – 1965
/in Geschiedenis /door CorDe Boekelse St. Lambertusstam
Alvorens de activiteiten van de Boekelse St. Lambertusstam te beschrijven, dient eerst in het kort iets gezegd te worden over de geschiedenis en het ontstaan van het voortrekken te Boekel.
Het verkennen in Boekel is begonnen onder de oorlog met de zogenaamde Jonge Wacht, die vanwege de Duitse bezetting haar activiteiten heimelijk moest uitoefenen in de kelders van de parochiekerk.
Uit deze Jonge Wacht ontstond op het einde van de oorlog de eerste Boekelse verkennersgroep. In 1947 werd uit deze verkennersgroep, een voortrekkersgroep gevormd, als oubaas hiervan werd door groepsleider Reijbroek de heer Corssmit geïnstalleerd.
De eerste stam liep echter op een mislukking uit.
Het jaar daarop werd opnieuw een poging gedaan om een stam te stichten en nu had men meer succes.
Er ontsond een zeer goede groep, bestaande uit zes leden. Een ervan, de heer J. van Doren, werd later leider. In 1949 – 1950 telde de stam vijf leden, o.a. A. van Haandel, die later leider zou worden, en H. v. Moorse!, die nu in Canada woont.
In 1950 – 1951 trad naast de oubaas van de stam, de heer Corssmit, ook de baas op, die de meer directe leiding van de stam had.
De eerste, die als zodanig fungeerde, was A. v. Haandel. Uit de voortrekkersgroep van dit jaar kwamen de toekomstige verkennersleiders, o.a. P. de Bie.
In 1951 legde de heer Corssmit zijn functie als oubaas neer en nam tot 1961 alleen nog deel aan het jaarlijkse kamp.
Daarna trok hij zich geheel uit het verkenners- en voortrekkersleven terug. Na 1951 werd dus de stam alleen geleid door A. van Haande!, de baas.
In 1959 trok A. van Haandel zich uit het voortrekkersleven terug en had de stam dus geen leider meer.
Tot 1961 leidde ze een min of meer kwijnend bestaan.
In 1961 werden echter enige belangrijke maatregelen genomen, die geleid hebben tot het ontstaan van de huidige actieve voortrekkersstam. In dat jaar werd n.l. besloten. dat de groepsleider van de verkenners, de heer H. Reijbroek, als assistentdistrictscommissaris de belangen van het district Veghel mede zou behartigen en dat de heer J. Jansen hem als groepsleider zou opvolgen. (Zoals bekend, zijn zij in december 1962 officieel in hun nieuwe functie bevestigd).
Verder werden de heren J. van Doren en Th. Kramer, die toen nog niet zo lang in Boekel woonde en die al jaren voortrekker was geweest, respectievelijk als baas en oubaas van de voortrekkers aangesteld. Met deze nieuwe leiders werd in 1961 het voortrekkersleven weer actief opgevat.
De nieuwe stam, die de eerste stam was in het district Veghel en die aanvankelijk bestond uit oubaas, baas en vier aspirant – voortrekkers, koos St. Lambertus als haar patroonheilige en op 7 september werd de eerste stamavond gehouden in de blokhut.
Al spoedig kwamen er enige nieuwelingen bij, zodat in november de stam zeven aspirant – voortrekkers telde.
Activiteiten bleven niet uit. Gedurende het resterende deel van het jaar hield men droppings, ontgroende men elkaar en had men een aandeel in de ouderavond van de verkenners en de welpen, waarbij ook de Arnhemse Verkennersdrumband optrad.
De jonge stam hield zich ook bezig met ernstige discussies, met praktisch werk, met gezellige avonden (o.a. het St. Nicolaasfeest).
Ook bij de intocht van St. Nicolaas in Boekel hebben de voortrekkers een belangrijk aandeel gehad.
Het jaar 1962 werd luisterrijk ingezet met een zéér geslaagd weekend te Cromvoirt, waarop een sfeervolle en tevens gezellige, doch wel wat verlate Kerstavond plaats had met de Boekelse Seniorgidsen.
Dit jaar bruiste verder van voortrekkersactiviteiten: men hield weer ernstige discussies, waarbij o.a. ook de bekende pater Houdijk eens aanwezig was, men verdiepte zich in de geschiedenis van Boekel, de Peel. de ruilverkaveling en de N.C.B. en men organiseerde de Boekelse gemeenteraadsledengewichtenpool t.b.v. de actie 10 x 10.
Gedurende de laatste dagen van de Goede Week hielden de voortrekkers een Goede – Weekkamp, om zich te bezinnen op het lijden van Christus en op het Paasgebeuren en op tweede Paasdag vierde men het jaarlijkse St. Jorisfeest, deze keer niet in Boekel. doch in Vegel.
Ook nam men het zeer gewichtige besluit om in augustus deel te nemen aan het alombekende Bouwkamp Göttingen, dat georganiseerd werd door de Nationale St. Jozefstam, die zich met bouwactiviteiten bezighoudt.
Begin juli hield men voor de afwisseling nog eens een weekend, ditmaal te Merselo bij Venray en op 1 juli verzorgden de voortrekkers het muzikale gedeelte van de missie avond, die op die dag gehouden werd.
Gedurende de maand, die de stam nog van het Bouwkamp Göttingen scheidde, werden weer nieuwe aspirant-leden aangenomen en sprak men over eventuele uitbreiding van de oude stamhut of eventuele verhuizing naar een nieuwe.
Ook werd alles geregeld voor het Bouwkamp.
In de laatste week van augustus kwam dan eindelijk het grandioze sluitstuk van een zeer vruchtbaar stamjaar: met negen man trokken de voortrekkers op naar het Bouwkamp te Göttingen in Duitsland, om daar mee te werken aan de bouw van acht huizen voor Oostduitse vluchtelingen.
Dit bouwkamp, dat negen weken duurde en waaraan voortrekkers uit geheel Nederland hebben deelgenomen, was zoals gezegd, georganiseerd door de Nationale St. Jozefstam.
Gedurende de dagen dat onze voortrekkers in Göttingen waren, hebben zij, naast het zware werk overdag (funderingen graven), ook veel gezien en geleerd: men maakte een excursie naar het IJzeren Gordijn en sprak met vluchtelingen in het vluchtelingenkamp Friedland.
Ook aan gezellige avonden ontbrak het niet. Zij hebben er verschillende mensen leren kennen, waarmee men later nog vaak in contact zou komen, o.a. een fotograaf, die daar al langer was en die van het hele kamp een foto- en diareportage heeft gemaakt.
De voortrekkers zullen deze mooie dagen niet gauw vergeten.
Weer terug in het kleine Holland, begon men met frisse moed aan een nieuw stamjaar. Voor het eerst hield de stam zich bezig met de zogenaamde kwestbehandeling, alvorens twee aspirant – voortrekkers, Hein Trienekens en Harry van Doren, officieel tot voortrekker werden geïnstalleerd.
Dit laatste geschiedde op luisterrijke en feestelijke wijze op het einde van september in de kapel van het bejaardencentrum.
Enige weken daarna kwam de Jan van Hoofstam uit Schiedam, die men op het bouwkamp had leren kennen, in Boekel op weekend en korte tijd later werden enige voortrekkersgasten tot aspirant – voortrekker geïnstalleerd.
In deze tijd van het Concilie werd er door de stam ook ernstig over het Concilie gesproken.
Ook maakte men weer tochten, hield men droppings en verrichtte men praktisch werk. In december vierde men weer het St. Nicolaasfeest in stamverband en ging men naar Vught voor een re unie – weekend van het Bouwkamp Göttingen.
Het jaar 1963 werd door de stam goed ingezet. want op de eerste stamavond de beste begon men al met de hele inventaris van de oude stamhut in een Volkswagen te laden en over te brengen naar het bejaardencentrum. waar de voortrekkers de beschikking hadden gekregen over de ruime zolder van de schuur Zeven maanden lang hebben ze er. ondanks de strenge winter. gewerkt en getimmerd om deze zolder om te bouwen tot een fraaie en gerieflijke stamhut. (In de oude stamhut vestigde zich intussen de pas opgerichte Rowangroep. die een overgang vormt van de verkenners naar de voortrekkers).
Het was ook in deze tijd. dat de voortrekkers de befaamde balpenactie hebben gevoerd om de bewoners van het bejaardencentrum een televisie te kunnen schenken.
Deze actie is volledig geslaagd en op Passiezondag werd met enige luister en in het bijzijn van de voornaamste geestelijke en wereldlijke autoriteiten van Boekel de televisie aangeboden.
Helaas zou men enige dagen daarna de oubaas voor lange tijd moeten missen. daar deze voor enkele maanden naar het ziekenhuis moest.
Ondertussen draaide de stam toch gewoon door: op een van de stamavonden besloot men een vakantiekamp in Luxemburg te houden en men hield normaal het Goede – Weekkamp. dat nu een sfeervol karakter had. omdat. men nu zo’n mooie ruime stamhut had.
Ook nam men deel aan het jaarlijkse Sint Jorisfeest.
Begin mei ging men op weekend naar Schiedam, waar men oude bekenden van de Jan van Hoofstam nog eens ontmoette en enige weken later hield men een weekend in de Achelse Kluis om er kennis te maken met het leven van de Trappisten en ook tot intentie van oubaas Kramer, die gelukkig enige weken daarna weer genezen en wel uit het ziekenhuis terugkeerde.
Met Pinksteren verleenden de voortrekkers hun medewerking tijdens de missie – fancy – fair.
Tussen de bedrijven door werden er weer verschillende kwesties besproken en werd het programma voor het kamp Luxemburg in elkaar gezet. In juli vierde Boekel zijn 650 – jarig bestaan. aan de festiviteiten waarvan ook de voortrekkers hun medewerking verleenden.
4 Augustus was de meest grootse dag in de geschiedenis van de Boekelse St. Lambertusstam.
Op die dag namelijk werden oubaas en baas als zodanig in hun functie bevestigd. werden weer twee aspirant voortrekkers, Piet van de Heuvel en Jan Wassenberg tot voortrekker geïnstalleerd en werd de nieuwe stamhut ,officieel geopend in het bijzijn van verschillende autoriteiten.
Een en ander had de nodige feestavondjes tot gevolg. zodat de voortrekkers zeer aangename herinneringen aan deze dagen hebben.
Vermeldenswaardig is nog, dat de reeds eerder genoemde fotograaf Frans Wijffels alles gefilmd en gefotografeerd heeft.
Gedurende de nu komende tijd werd alles geregeld voor het kamp in Luxemburg en de laatste week van augustus vertrokken de voortrekkers naar dit mooie land.
Dit kamp droeg nu vooral het karakter van een vakantiekamp.
Men maakte in Luxemburg vele mooie dagtochten en men genoot er van de fraaie landschappen en bezienswaardigheden.
Geheel uitgerust en weer vele ervaringen rijker kwam de stam begin september weer in Boekel terug. Met dit kamp werd het stamjaar 1962-1963 besloten.
In de toekomst zal de St. Lambertusstam, die nu kleiner is geworden, omdat enige leden om studieredenen en anderszins niet meer actief mee kunnen doen, nauwere contacten gaan leggen met andere voortrekkesstammen, o.a. met de pas opgerichte Colonel Johnsonstam te Veghel.
Terugziende op het voorgaande kunnen we zeggen. dat onze voortrekkers een belangrijke plaats en positie in Boekel hebben ingenomen en dat ze op allerlei manieren (naast het voorgaande ook op het gebied van acties. praktisch werk en kerkdeurcollecten),
Kerk en Maatschappij in ons dorp hebben weten te dienen.
Wij wensen de Boekelse St. Lambertusstam dan ook het allerbeste voor de toekomst en besluiten met de heilwens van de verkenners: GOED SPOOR!
Periode 1: 1945 – 1955
/in Geschiedenis /door CorHet begint allemaal in Engeland in 1907. Lord Robert Baden Powell schrijft het boek ‘Scouting for boys’ en hiermee is de oprichting van scouting een feit.
Enkele jaren later wordt dit spel van verkennen in Nederland geïntroduceerd.
Helaas wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog overal het scoutinggebeuren stilgelegd door de Duitsers.
Na de oorlog worden overal in het land heel fanatiek nieuwe welpen- en verkennersgroepen opgericht.
In Boekel wordt dit in 1944 de eerste vergadering gehouden met als doel de oprichting van een mannelijke jeugdbeweging.
Met Pasen in 1945 wordt de Jonge Wacht naar buiten toe gepresenteerd met als leiders H. Reijbroek, B. Smits, N. Steegers, H. van Berlo en kapelaan de Bresser.
Op de foto de Jonge Wacht in 1945 v.l.n.r. 1 Van Kessel, 2 Harrie Welten, 3 W. van Hees, 4 C. van Bakel, 5 Dapperen, 6 Toon van de Aa, 7 G. Dapperen, 8 P. Hoevenaars, 9 J. Kuyper, 10 ?, 11 G. Donkers, 12 J. van Bakel, 13 P. kandelaars, 14 A. van lankveld, 15 L. Logtens, 16 Jan van Doren, 17 Karel van Alphen, 18 kapelaan de Bresser.
Later, op 4 oktober 1945 wordt vanuit de Jonge Wacht de eerste verkennersgroep geïnstalleerd onder leiding van hopman J. Kuipers.
Ze komen bijeen in de kelder van de kerk.
Rond kerstmis van datzelfde jaar volgt de installatie van de tweede verkennersgroep onder leiding van H. Reijbroek.
Deze groep is gehuisvest in de garage van de pastorie.
De mannelijke jeugdbeweging krijgt de naam “St. Franciscusgroep”.
Niet veel later, eveneens in 1945, wordt gestart met een welpenhorde en nauwelijks een jaar later begint men, onder de bezielende leiding van kapelaan Michelberger, met een meisjesjeugdbeweging die de naam Lelycorps draagt.
Dit corps is echter geen lang leven beschoren, want hoewel het zich heeft aangesloten bij de Belgische meisjesjeugdbeweging, de Ghiro-jeugd genaamd, wordt in 1947 toch de eerste gidsengroep onder de naam St. Agatha opgericht.
Ondertussen heeft men een mislukte poging gedaan een voortrekkersgroep te starten.
Echter men blijft proberen en in 1948 heeft men meer succes; de stam wordt definitief opgericht onder leiding van oudbaas Corssmit. In datzelfde jaar wordt begonnen met een kaboutergroep.
Alles gaat dus redelijk voortvarend.
Toch is er groot probleem: er is geen eigen verenigingsruimte. In de eerste jaren hebben de groepen diverse locaties gebruikt en nu zij steeds groter worden, is het tijd voor eigen ruimtes. In 1948 wordt dan ook begonnen met de bouw van blokhut “Sancta Maria” op initiatief van kapelaan Michelberger en waaraan veel Boekelse mensen meewerken.
Hierin zullen de meisjes hun intrek nemen.
Niet veel later wordt onder leiding van kapelaan Klijn blokhut “de Bosberg” gebouwd en in 1952 betrekken de jongens deze ruimte.
De hierop volgende jaren blijft de jeugdbeweging in Boekel groeien.
Meisjesjeugdbeweging
In de zomer van 1946 is kapelaan Michelberger met de Meisjesjeugdbeweging begonnen.
Opgericht werd het Lelycorps, een vrije club met geen nationale of internationale organisatie achter zich. Beschermvrouwe werd Mej. Antonia van Kessel.
52 Kinderen werden lid van de beweging met als leidsters Nelly van de Bosch, Thera Tielemans, Miet Tielemans en Tonny Donkers. Dit leidsters team werd al spoedig aangevuld met Johanna van de Broek en Wies Trienekens.
In het najaar van 1946 werd de eerste groep geïnstalleerd (zie foto).
De beweging had een eigen uniform, bestaande uit blauwe rokjes, witte blouses, rode stropdas en rode muts met witte veer.
Het uniform was ontworpen door kapelaan Michelberger.
Na enige jaren vond men, dat de meisjesjeugd op een meer bredere basis moest kunnen werken en daarom ging men zich aansluiten bij de katholieke Belgische meisjesjeugdbeweging de Ghiro-jeugd.
Als leidsters traden daarna op Joh van de Broek, Lien Willems, Marietje Donkers, Tonia Donkers en Mien Klaassen.
In 1947 werd echter in Nederland de Nederlandse Gidsenbeweging opgericht als katholieke tak van de Nationale Padvindstersraad, die aangesloten is bij de Wereldbond voor Padvinders. Dit werk, waar Lord en Lady Baden Powell in 1907 mee begonnen, is uitgegroeid tot een wereldorganisatie. Baden Powell gal 4 richtlijnen om het doel te bereiken:
- Het aankweken van waardigheden
- Het ontwikkelen van karakter en verstand
- Het buitenleven
- Hulp aan anderen
Dit bleek een stevige grondslag bij het doel van de jeugdbeweging:
Ouders te helpen bij de opvoeding van hun kinderen. Nelly v. d. Bosch en Thera TieIemans volgden de eerste inleidingscursus voor gidsenleidster en begonnen in 1948 met de gidsengroep “St. Agatha”.
Het aantal gidsen en leidsters groeide snel.
Als leidster werden later nog geïnstalleerd o.a. Anny van de Heuvel, Lies Smits en Riek Rutten.
Men ging nu zoeken naar een eigen huis. In 1949 kon, met de welwillende medewerking van vele inwoners van Boekel, worden begonnen met de bouw van een blokhut “Sancta Maria”.
Momenteel is deze (verbouwde) blokhut in gebruik door Petanque vereniging “Jeu de Bouckles”.
De gidsenleeftijd lag tussen 11 en 14 jaar en voor de jongere meisjes van 8 tot 11 jaar werden kaboutergroepen opgericht.
De leidster van deze groepen waren Hanneke v. d. Broek en Wies Trienekens.
Later kwamen daar nog als kabouterleidsters bij Dora Althuizen, Anny van Uden en Tiny Welten.
Het Ieden aantal groeide gestaag en al spoedig ging men over tot splitsing van de gidsen en senioren- en juniorengroepen.
Rond 1960 telde de gidsenbeweging 45 gidsen en 50 kabouters, met als leidsters voor de seniorengroep: Francien van de Laar en Riky Jansen.
Voor de juniorengroep: Lies van Doren, Riek Tiebosch en Mien Trienekens.
Voor de kaboutergroepen: Wies Trienekens, Dora van de Berg, Miep Corssmit, Ton ven de Oever en Maria ven de Ven.
Aalmoezenier is: Kapelaan Peijnenburg Groepsleidster: Mej. Wies Trienekens Beheerder financiën: J. Jansen. De gidsen en kabouters trekken jaarlijks er met hun leidsters een week op uit voor een kamp of bivak in de zomermaanden, om een week lang van het buitenleven te genieten.
Voor de meisjes zijn deze kampen uiteraard het hoogtepunt van het jaar. (zie foto). Allen een “zonnig spoor” van de St. Agathagroep te Boekel.
Mannelijke Jeugdbeweging
Verkennersgroep St. Franciscus.
In september 1944 werd een vergadering belegd om te komen tot oprichting van een mannelijke jeugdbeweging te Boekel (J. Dekkers, P. Reijbroek, H. Reijbroek) met als resultaat. Patronaatsjeugd onder leiding van kapelaan C. de Bresser en H. Reijbroek.
Begin 1945 werd besloten tot oprichting van een Pioniersgroep o.l.v. kapelaan de Bresser, H. Reijbroek, A. Steegs, H. van Berlo en L. Smits met 75 jongens.
Uit deze Jonge – Wacht – afdeling (Jongensgilde), die als zodanig nog enkele jaren onder leiding van A. Steegs heeft bestaan, is de Boekelse Verkennersgroep “St. Frandscus” voortgekomen, waartoe in juli 1945 werd besloten voornamelijk op initiatief van kapelaan C. de Bresser. de eerste aalmoezenier.
In juli 1945 had de eerste installatie plaats. H. Reijbroek en J. Kuipers werden door de diocesaan commissaris Stumpel geïnstalleerd tot hoplieden van de Boekelse verkennerij.
Als vaandrig werden toegevoegd W. Kerkvliet en L. Smits.
Onder leiding van Riet Reijbroek, Hanneke Klaassen en Anna van Eerdt werd eind 1945 eveneens gestart met de eerste welpenhorde.
Riet Reijbroek werd als eerste akela geïnstalleerd.
Via diverse verblijven, zoals kippenhokken, zolders, verwarmingskelder van de kerk en de schuur van de pastorie kon men eindelijk in mei 1952 de nieuwe blokhut “De Bosberg” betrekken. De bouw van deze prachtige blokhut werd mogelijk voornamelijk door de medewerking van:
- Het gemeentebestuur van Boekel door verlenen van erfpacht aan de verkennerij van een perceel bosgrond in de “Bosberg” ter grootte van 10 ha voor de tijd van 75 jaren.
- Van schenking van een perceel bosgrond (waarop blokhut zou worden gebouwd) door Tonia Bevers
- Activiteiten door het Oudercomité bestaande uit de volgende personen: Aldenhuysen. voorzitter. Dr. Jetten. H. Reijbroek. W. van BerIo. Dr. Batenburg. M. van der Burgt. G. Welten. A. van Hoeij. W. Corssmit en M. van Moorsel. Voornamelijk door het organiseren van tuinfeesten werd een groot gedeelte van het benodigde kapitaal vergaard
- Renteloze leningen verstrekt door een groot aantal Boekelse mensen.
Bronnen van inkomsten:
Sedert 1956 f. 5.00 per lid van de jeugdbeweging subsidie van de gemeente Boekel
Sedert 1958 opbrengst ± f. 1.200,00 per jaar van de zogenaamde Verjaringsactie gesteund door de Boekelse bevolking.
In september 1962 werd hopman Reijbroek [sedert juli 1945 hopman] groepsleider van de St. Franciscusgroep geinstalleerd als assistent-commissaris van het district Veghel.
Onder zijn bekwame leiding is de Boekelse verkennerij geworden wat ze nu is: Een in het district Veghel en daarbuiten hoog aangeschreven afdeling van de verkennerij.
De eerste akela van de welpen. Riet Reijbroek. heeft sedert 1945 reeds achttien jaren onafgebroken de leiding van een welpenhorde.
Leiding Verkennersgroep “St. Franciscus” in 1963: Aalmoezenier: J. Peijnenburg Groepsleider: J. Jansen
Afdeling voortrekkers. Leiders Th. Kramer en J. van. Doren en 12 VT’s.Afdeling Rowans: Leiders J. van der Burgt en A. Trienekens en 8 Rowans.
Afdeling Verkenners: Leiders P. de Bie. P. Muselaers. B. van Hoeij. C. Aldenhuysen en 32 verkenners.
Afdeling Welpen: Leidsters R. Reijbroek. J. van den Bosch. A. Melis. M. van de Ven. W. de Bie en A. van den Heuvel en 48 welpen.
Aanvraag huur blokhut
/in Blokhut /door CorHuishoudelijk_reglement_2015-2016_1.pdf
Huurvoorwaarden_2015-2016_1.pdf
Huurovereenkomst_2015_-_2016.pdf
Voorbeeld_factuur_2015_-_2016.pdf
Met Scouting Tools kun je:
/in Scouting Tools /door CorJouw eigen topografische kaart (stafkaart) op schaal printen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het Scoutinggebouw als middelpunt van de kaart te kiezen, of een vak gebruiken waar jouw tocht precies in valt.
Zo hoef je niet met meerdere kaarten op pad.
Ook kun je ieder gewenst papierformaat kiezen en pas je de marges gemakkelijk aan.
Je kunt ook gemakkelijk je eigen striptocht genereren
Of je kaartcoördinaten en kruispeilingen zoeken